Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
4042077

On line

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 52 επισκέπτες και κανένα μέλος

Τιμές Δημοπρατηρίου Golden Farm

Αρχική

ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΦΥΤΕΙΑΣ ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΩΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ ΦΥΤΕΙΑ  1704 ΔΕΝΔΡΥΛΙΩΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
 ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΥΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΞΕΡΙΖΩΘΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ


 Εντοπίστηκε, το πρωί της Τρίτης 5 Ιουνίου , σε  δασική περιοχή της Δημοτικής ενότητας Μακρύ Γιαλού του Δήμου Ιεράπετρας  μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά χίλια επτακόσια τέσσερα (1.704) δενδρύλλια σε πλήρη ανάπτυξη.
Η φυτεία ήταν εμφανώς παρατημένη στην τύχη της καθώς πιθανολογείται ότι οι επίδοξοι καλλιεργητές, μάλλον είχαν τρομοκρατηθεί, βλέποντας τον κλοιό της Αστυνομίας να σφίγγει γύρω τους, μετά την σύλληψη ενός 56χρονου κατοίκου της περιοχής και ενός 33χρονου Αλβανικής υπηκοότητας, οι οποίοι βρέθηκαν στις 25 Μαίου να φροντίζουν στο Σταυροχώρι την καλλιέργεια 79 δενδρυλλίων κάνναβης ύψους έως και 1,20 cm.
Αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες στο  πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε το πρωί της Τρίτης, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στην ευρύτερη περιοχή του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού.
Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων Σητείας, του Αστυνομικού Σταθμού Μακρύ Γιαλού και του Τμήματος Ασφαλείας  Ιεράπετρας.
Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκε στη δασική περιοχή ‘’Πευκοσέλι’’ Αγίου Στεφάνου Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού Ιεράπετρας, σε  ειδικά διαμορφωμένο  χώρο, να καλλιεργούνται επιμελώς χίλια επτακόσια τέσσερα (1.704)  δενδρύλλια κάνναβης, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον κατασχέθηκαν διάφορα είδη που χρησιμοποιούνταν για την καλλιέργεια της φυτείας, όπως τεχνικά ποτίσματα και λιπάσματα. 
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών  της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, εκεί όπου μεταφέρθηκαν τα 1704 δενδρύλλια κάνναβης  αλλά και τα σύνεργα της παράνομης  καλλιέργειας  χασίς.
Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των επίδοξων καλλιεργητών της ινδικής κάνναβης
Πριν 5 χρόνια στην ίδια περιοχή  είχε βρεθεί μια μικρότερη φυτεία ινδικής κάνναβης και είχαν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη δυο άντρες Αλβανικής υπηκοότητας.