Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
4042107

On line

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 77 επισκέπτες και κανένα μέλος

Τιμές Δημοπρατηρίου Golden Farm

Αρχική

Συναγερμός στο Λιμεναρχείο Σητείας για αποβίβαση μεταναστών

Δουλεμπορικό ιστιοφόρο, αποβίβασε σε παραλία της Σητείας μεταξύ Ξηροκάμπου και Κάτω Ζάκρου γύρω στους  60 μετανάστες.Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Κυριακής στη Λιμενική Αρχή της Σητείας, καθώς οι πληροφορίες που έφτασαν στο Λιμεναρχείο μιλούσαν για ένα δουλεμπορικό ιστιοφόρο, το οποίο αποβίβασε σε παραλία της Σητείας μεταξύ Ξηροκάμπου και Κάτω Ζάκρου γύρω στους 60 μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των 60 ατόμων, υπάρχουν  και 7 μικρά παιδιά.

Το πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου Σητείας κινήθηκε προς την περιοχή  νότια της Κάτω Ζάκρου προκειμένου να αποτρέψει την απομάκρυνση του ύποπτου ιστιοφόρου και να συλλάβει τους δουλεμπόρους, ενώ σε επιφυλακή τέθηκε  και ο δήμος Σητείας, ο οποίος  δεν είχε ενημερωθεί για την περιπέτεια των ανθρώπων αυτών .

Το πλωτό του Λιμεναρχείου Σητείας εντόπισε και ακινητοποίησε το δουλεμπορικό ιστιοφόρο και συνέλαβε το πλήρωμα του, ενω αργά το απόγευμα με τη  συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας συγκεντρώθηκαν οι 60 μετανάστες κοντά στην ταβέρνα ˊΆμπέλεςˊˊ οι ιδιοκτήτες της οποίας μίλησαν στη ˊˊΝέα Κρήτηˊˊ για το συμβάν.

ˊΈίδαμε γύρω στις 4.00 το απόγευμα ένα λευκό ιστιοφόρο να κινείται ύποπτα και να πλησιάζει την ακτή. Καλέσαμε το Λιμεναρχείο Σητείας και λίγο αργότερα είδαμε τους μετανάστες να βγαίνουν στην ακτή και να πηγαίνουν σε ένα συγκεκριμένο ψηλό σημείο. Αρκετοί αναγκάστηκαν να πέσουν με τα ρούχα στη θάλασσα, να κολυμπήσουν και να βγούν στη στεριά.   Μεταξύ των 60 μεταναστών που συγκεντρώθηκαν λίγο αργότερα απο τους λιμενικούς και τους αστυνομικούς ήταν  και επτά μικρά παιδιάˊˊ, μας είπε η κ Μαρία Τζουανάκη ιδιοκτήτρια της ταβέρνας.

Ζητούμενο ήταν  το πού θα φιλοξενηθούν


πηγη:neakriti.gr