Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
4042094

On line

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 67 επισκέπτες και κανένα μέλος

Τιμές Δημοπρατηρίου Golden Farm

Αρχική

8ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Ξεκινά η οργάνωση του  8oυ Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας, το οποίο έχει γίνει πια θεσμός για τη Νύμφη του Νότιου Κρητικού πελάγους, που κάθε χρόνο κάνει βήματα πολιτιστικής προόδου, και προσελκύει το ενδιαφέρον των θεατρόφιλων από κάθε γωνιά της χώρας μας, αλλά και από το εξωτερικό.


Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας και την Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας και  Νοτιοανατολικής Κρήτης, διοργανώνει το
8ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, 20 - 27 Οκτωβρίου 2018, στη νοτιότερη πόλη  της Ευρώπης, την Ιεράπετρα.
Το φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και απευθύνεται στα ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα
της Ελλάδας και του εξωτερικού, αρκεί να είναι ελληνόφωνα. Από τις ενδιαφερόμενες θεατρικές
ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή, θα επιλεγούν από την Καλλιτεχνική Επιτροπή του Φεστιβάλ επτά θεατρικά σχήματα.
Η Κριτική Επιτροπή θα αποτελείται από διακεκριμένες προσωπικότητες του Θεάτρου, των Γραμμάτων και των Τεχνών, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και η επιτροπή κοινού. Μέχρι στιγμής δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή του Νίκου Βερλέκη στην κριτική επιτροπή.
«Ανακοινώσαμε την προκήρυξη του 8ου Πανελλήνιου Ερασιτεχνικού Φεστιβάλ Θεάτρου Ιεράπετρας, το οποίο θα γίνει όπως κάθε χρόνο στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη, δηλαδή στο τέλος της τουριστικής περιόδου. Θέλουμε έτσι, να έχουν τη δυνατότητα οι ξενοδόχοι της Ιεράπετρας, να μας προσφέρουν με άνεση τις δωρεάν διανυκτερεύσεις που θα προσφέρουμε στα θεατρικά σχήματα που έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Κύπρο, την Αγγλία, το Βέλγιο η την Ισπανία», μας είπε ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. κ. Μανόλης Γεωργαλάκης.
«Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ  Θεάτρου στην Ιεράπετρα έρχονται συνήθως γύρω στους  400 επισκέπτες, εξαιτίας  αυτής της διοργάνωσης. Η πόλη έχει μόνο να κερδίσει από αυτήν τη διοργάνωση προσφέροντας τη φιλοξενία της, σε όλα τα θεατρικά σχήματα , με τη βοήθεια πάντα των χορηγών μας», προσθέτει ο κ. Γεωργαλάκης.
Τα ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα που δήλωσαν πέρυσι το ενδιαφέρον τους για να παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους, ξεπέρασαν τα τριάντα δύο, αλλά επιλέχτηκαν από την καλλιτεχνική επιτροπή τα επτά μόνο, τα οποία και πήραν μέρος στον διαγωνισμό.
Φέτος το ενδιαφέρον αναμένεται ότι θα είναι ακόμα μεγαλύτερο αφού ήδη ξεκίνησαν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους τα πρώρα θεατρικά σχήματα.
Θα απονεμηθούν τιμητικά βραβεία Α΄, Β΄, Γ΄ Καλύτερης Παράστασης, Σκηνοθεσίας, Α΄ και Β΄ Ανδρικού Ρόλου, Α΄ και Β΄ Γυναικείου Ρόλου, Σκηνικών, Κοστουμιών, Κινησιολογίας, Μουσικής,
Φωτισμού, Αφίσας, Προγράμματος και το Βραβείο Κοινού.
Το Φεστιβάλ Θεάτρου προσφέρει 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό για τις εκτός Κρήτης διαγωνιζόμενες
ομάδες , ενώ για τις ομάδες της Κρήτης 1 διανυκτέρευση με πρωινό και δείπνο μετά την παράσταση, σε όλες τις ομάδες.
Για κάθε ομάδα θα προσφέρονται τα παραπάνω μέχρι τον αριθμό των δεκαπέντε ατόμων -
ηθοποιών και συντελεστών- τα οποία και θα πρέπει απαραιτήτως να αναφέρονται στο πρόγραμμα της παράστασης.
Στην περίπτωση που τα μέλη των ομάδων είναι πάνω από 15 ή ακολουθούν την ομάδα φίλοι και συνοδοί, έχει εξασφαλιστεί ειδική εκπτωτική τιμή.
Επίσης, προσφέρεται διανυκτέρευση σε 2 άτομα από κάθε ομάδα για το βράδυ της απονομής.
Έχει εξασφαλιστεί για όλους έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια της γραμμής: Πειραιάς - Ηράκλειο - Πειραιάς.
Απαραίτητα δικαιολογητικά :
1. Αίτηση συμμετοχής όπου να αναγράφεται η επωνυμία του Θεατρικού Σχήματος, ο τίτλος του
έργου, ο συγγραφέας, όνομα υπευθύνου, τηλέφωνα επικοινωνίας και e-mail.
2. Σύντομο βιογραφικό του θεατρικού σχήματος, λίγα λόγια για το έργο (μέχρι 5 γραμμές),
φωτογραφίες και ονόματα των συντελεστών της παράστασης σε ψηφιακή μορφή.
3. Πρόγραμμα και αφίσα σε έντυπη και ψηφιακή μορφή.
4. Έγγραφη άδεια του συγγραφέα, του μεταφραστή ή της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου φορέα και
5. DVD της παράστασης.
Η Ιεράπετρα έχει κάνει μεγάλη πολιτιστική  πρόοδο τα τελευταία χρόνια με το θέατρο να πρωταγωνιστεί σε αυτόν τον τομέα κάθε χρόνο και τη θεατρική παιδεία του κοινού να έχει ανεβεί σε υψηλό επίπεδο.
Εδώ και λίγο καιρό  γίνονται εντατικά  οι πρόβες, προκειμένου να ανέβει το καλοκαίρι  στη σκηνή η θεατρική παράσταση «Ο καπετάν Μιχάλης» του Νίκου Καζαντζάκη.
Σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής στο ρόλο του καπετάν Μιχάλη, θα είναι ο Νίκος Βερλέκης, ενώ επι σκηνής θα βρίσκεται επίσης  και ο ηθοποιός Θ. Προκοπίου, μαζί με πολλούς  ντόπιους ερασιτέχνες που δίνουν την ψυχή τους στις πρόβες , για να βγεί σωστά αυτή η σπουδαία θεατρική παράσταση.