Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
4042088

On line

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 63 επισκέπτες και κανένα μέλος

Τιμές Δημοπρατηρίου Golden Farm

Αρχική

B.Κεγκέρογλου: «Πότε θα εκδοθεί η προκήρυξη για τα κοινωφελή προγράμματα των Δήμων;»..


B.Κεγκέρογλου: «Πότε θα εκδοθεί η προκήρυξη για τα κοινωφελή προγράμματα των Δήμων;».


Με ερώτηση  του προς τα Υπουργεία Εργασίας, Κοιν. Ασφ. και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εσωτερικών, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά να εκδοθεί άμεσα η προκήρυξη για τα κοινωφελή προγράμματα των Δήμων.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, αρκετοί Δήμοι της χώρας έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους για πρόσληψη αναγκαίου προσωπικού μέσω των κοινωφελών προγραμμάτων.
Όπως είναι γνωστό η δράση έχει ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων, που πλήττονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης, που υφίσταται η ελληνική οικονομία, βάσει των στοιχείων της εγγεγραμμένης ανεργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.
Παράλληλα αποβλέπει στην ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων, στην ένταξη/επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών, μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα.
Σε ότι αφορά τις ειδικότητες η πλειονότητα αφορά εργάτες καθαριότητας, για όλες τις δομές που λειτουργούν στους δήμους, εργάτες πρασίνου, Διοικητικοί Υπάλληλοι και εργάτες γενικής καθαριότητας.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης, ήδη από τις 21 του μήνα έχει καταθέσει το δικό του πρόγραμμα, με τις προτάσεις του και περιμένει την αξιολόγηση τους.
Επειδή κάποιοι Δήμοι ήδη έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους και με αγωνία περιμένουν την αξιολόγηση τους.
Επειδή είναι αναγκαία και επιβεβλημένη η επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στους δήμους, πριν την καλοκαιρινή περίοδο, ιδιαίτερα για τους νησιωτικούς δήμους, λόγω των αυξημένων αναγκών τους,

Ερωτάσθε  κ. κ. Υπουργοί:

-Πότε θα γίνει η προκήρυξη των κοινωφελών προγραμμάτων των Δήμων;
-Εξετάζετε το ενδεχόμενο για όσους Δήμους έχουν ήδη καταθέσει τις σχετικές προτάσεις να προχωρήσει άμεσα η προκήρυξη;».

 

B.Κεγκέρογλου: «Να αντιμετωπιστούν άμεσα τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα στην στελέχωση και λειτουργία και του ψυχιατρικού τομέα του ΠΑΓΝΗ».

Με ερώτηση του προς το Υπουργείο Υγείας, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά να αντιμετωπιστούν άμεσα τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα στην στελέχωση και λειτουργία και του ψυχιατρικού τομέα του ΠΑΓΝΗ.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Χωρίς το απαραίτητο προσωπικό έχουν μείνει πολλές κλινικές του ΠΑΓΝΗ, του οποίου οι ανάγκες έχουν αυξηθεί δραματικά εξαιτίας της αποδυνάμωσης των υπολοίπων νομαρχιακών νοσοκομείων αλλά και της έλλειψης πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, υπάρχουν σοβαρά και οξυμένα προβλήματα και στον ψυχιατρικό τομέα του ΠΑΓΝΗ (Ψυχιατρική και Παιδοψυχιατρική κλινική), τα οποία όχι μόνο εντείνονται αλλά πλέον η κατάσταση είναι επικίνδυνη τόσο για τους ασθενείς όσο και τους εργαζόμενους.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, τις προηγούμενες ημέρες, στην εν λόγω κλινική, στο τμήμα βραχείας που έχει 23 κλίνες νοσηλευόταν παραπάνω από 35 ασθενείς ενώ η παιδοψυχιατρική έχει δυναμική με 10 κρεβάτια, η οποία αντιστοιχεί σε 900.000 κατοίκους, αφού είναι η μοναδική δημόσια κλινική στην νότια Ελλάδα.
Μάλιστα, για άλλη μια φορά, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, σε συνέντευξη τύπου, κατήγγειλε τα προβλήματα, ζητώντας άμεσα λύσεις.
Επειδή τα παραπάνω έχουν ως συνέπεια να υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες ψυχικής υγείας ενώ τίθενται σαφώς και σοβαρά ζητήματα ασφαλείας.
 
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

1.    Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να αντιμετωπίσετε τα σοβαρά και μεγάλα προβλήματα στο ΠΑΓΝΗ και ιδιαίτερα αυτά του ψυχιατρικού τομέα;
2.    Τι θα πράξετε για την ενίσχυση σε προσωπικό όλων των κλινικών όλων των νοσοκομείων της Κρήτης;