Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
3926523

On line

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 55 επισκέπτες και κανένα μέλος

Τιμές Δημοπρατηρίου Golden Farm

Αρχική

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ 5* ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΤΗΣ TUI(ROBINSON CLUB) ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Με αισιοδοξία βλέπουν οι ξενοδόχοι το τουριστικό μέλλον της Ιεράπετρας, καθώς  ξεκίνησε πριν από ένα μήνα , τηρώντας το χρονοδιάγραμμα της , η κατασκευή μιας νέας μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας, με δυναμική 1000 κλινών στη θέση Κάτεργο, στο δυτικό άκρο της μεγάλης Παραλίας Κουτσουναρίου Αγίου Ιωάννου.


Το νέο «Robinson Club» θυγατρικής εταιρείας  της TUI, ξεκίνησε άμεσα τις εργασίες ανέγερσης της ξενοδοχειακής μονάδας, στην Ιεράπετρα, έχοντας εξαγοράσει την επένδυση που αρχικά είχε σχεδιάσει στην ίδια έκταση η κρητική εταιρεία Καράτζης Α.Ε.
Στην πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου Ιεράπετρας κ Θ. Κλαντζάκη και  των εκπροσώπων της εταιρείας που έρχεται να δώσει μια νέα αναπτυξιακή δυναμική στην ομορφότερη παραλία της Νοτιοανατολικής Κρήτης, είχαν δηλώσει ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα τους η μονάδα θα έχει ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια και  θα ξεκινήσει να λειτουργεί το καλοκαίρι του 2020.
«Με μεγάλη χαρά είδαμε πριν από ένα μήνα περίπου, να ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή της νέας μεγάλης τουριστικής μονάδας της TUI στους Αγίους Σαράντα της Ιεράπετρας.
Η Νοτιοανατολική Κρήτη, δείχνει ότι αποκτά μια νέα επενδυτική δυναμική στον τομέα του Τουρισμού, πράγμα που τόσο καιρό το ακούγαμε, αλλά δεν το βλέπαμε στην πράξη.
Με το ξεκίνημα της νέας αυτής μεγάλης τουριστικής επένδυσης στα ανατολικά της Ιεράπετρας, βλέπουμε ότι αρχίζουν να γίνονται  κάποια βήματα για περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή», μας είπε απαντώντας σε  σχετικές ερωτήσεις μας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης κ Γιώργος Βαρδάκης.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από τον κλάδο των τουριστικών επιχειρήσεων, η κατασκευή του «Robinson Club», θα ξεκλειδώσει και άλλες τουριστικές επενδύσεις στην Ιεράπετρα, που υπήρχαν στα σχέδια τα τελευταία χρόνια, αλλά έπαιρναν συνεχώς αναβολές, λόγω της οικονομικής ανασφάλειας, που έβαζε φρένο σε κάθε επενδυτικό σχέδιο  στην 8ετή περίοδο των μνημονίων.
ΚΑΛΟ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΑΙΖΟΝ
Η νέα τουριστική σαιζόν, έχει ξεκινήσει ομαλά και με θετικό πρόσημο, για τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας, είναι όμως πολύ νωρίς ακόμη, για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων εάν δεν κλείσει  και ο Ιούνιος.
«Η σαιζόν φαίνεται από τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας των μεγαλύτερων ξενοδοχείων της Ιεράπετρας, ότι θα είναι πάρα πολύ καλή, για τους περισσότερους «παίκτες» της τουριστικής αγοράς.
Αν όμως λάβουμε υπόψη μας, την τεράστια άνοδο που έχουν οι ανταγωνιστές μας στην Τουρκία και την Αίγυπτο, οφείλουμε να είμαστε πολύ συγκρατημένοι στις εκτιμήσεις μας, γιατί φοβούμαι ότι, στο τέλος της σαιζόν, μπορεί να μην επιβεβαιωθούν οι υπεραισιόδοξες προβλέψεις, εκείνων που έχουν βιαστεί να βγάλουν  πρώιμα τα συμπεράσματα τους», επισημαίνει ο πρόεδρος της ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας κ Γιώργος Βαρδάκης.
Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του τρέχοντος μηνός , άνοιξαν όλα τα μεγάλα και μεσαία ξενοδοχεία της Ιεράπετρας και του Μακρύ Γιαλού με ικανοποιητικές πληρότητες.
«Από την ερχόμενη εβδομάδα όλα τα ξενοδοχεία  της περιοχής μας, θα έχουν πολύ μεγάλες πληρότητες και αυτό εκτιμώ ότι θα κρατήσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η τουριστική σαιζόν θα κλείσει και φέτος  με μικρότερες πληρότητες στα τέλη του Οκτώβρη», καταλήγει ο κ Γιώργος Βαρδάκης.
Οι πιο ενημερωμένοι τουριστικοί επιχειρηματίες της Ιεράπετρας, θεωρούν ότι η αναδυόμενη τουριστική αγορά του Λασιθιώτικου Νότου, μπορεί να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη δυναμική, εάν κατασκευαστούν μερικές μεγάλες  ξενοδοχειακές μονάδες ακόμη , προσθέτοντας τουλάχιστον άλλες 3.000 κλίνες, στις ήδη υπάρχουσες.