Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
3918694

On line

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 85 επισκέπτες και κανένα μέλος

Τιμές Δημοπρατηρίου Golden Farm

Αρχική

Η ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ ΞΑΝΑΚΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε  εκδώσει  έγκαιρα έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από  το πρωί της Πέμπτης μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής και είχε προειδοποιήσει τους αγρότες να πάρουν τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την προστασία των καλλιεργειών τους και τους αλιείς να μην μπούν στη θάλασσα, αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να αποφύγουν νέες καταστροφές θερμοκηπίων . Θυελλώδεις άνεμοι  που άρχισαν να πνέουν στην ανατολική Κρήτη και κυρίως στο νομό Λασιθίου,  από το πρωί της Πέμπτης έχουν δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα και καταστροφές στην αγροτική  θερμοκηπιακή Ιεράπετρα.


«Θερμοκήπια καταστράφηκαν  σχεδόν ολοκληρωτικά στις περιοχές Αχλιά και Φέρμα  ανατολικά της Ιεράπετρας , στο Καλαμάκι, δυτικά της Νέας Ανατολής καθώς  και στην είσοδο της Γρα Λυγιάς, ενώ εκτιμάται ότι θα προστεθούν και άλλες  θερμοκηπιακές και υπαίθριες καλλιέργειες στη λίστα των κατεστραμμένων μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής. Ανυπολόγιστη είναι η απώλεια του ελαιόκαρπου σε όψιμες περιοχές όπου δεν έχει ολοκληρωθεί η συγκομιδή , όπως είναι οι τοπικές κοινότητες Μαλλών , Χριστού και Μεταξοχωρίου. Επειδή είχε προειδοποιήσει η ΕΜΥ ότι  τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα κρατήσουν για πάρα πολλές ώρες εφιστάται η προσοχή των παραγωγών να μην μπαίνουν στα θερμοκήπια τους  την ώρα της  ανεμοθύελλας , καθώς κινδυνεύει η ζωή τους από ξύλα, σίδερα και άλλα αιχμηρά αντικείμενα τα οποία εκσφενδονίζονται με τη δύναμη του αέρα», μας είπε ο αντιδήμαρχος Αγροτικών και Τουρισμού Αργύρης Πανταζής..
Iσχυρές ριπές ανέμου  καταγράφηκαν στη «Διώρυγα» Παχιάς Άμμου – Ιεράπετρας, στα Φέρμα , στον Κουτσουρά και στη Νέα Ανατολή που έφθασαν και τα 10 Μποφόρ.
Έχουν ξεριζωθεί  μερικά δέντρα, έχουν σπάσει κλωνάρια από ελαιόδεντρα, έχουν πέσει ηλιακοί θερμοσίφωνες, φωτεινοί σηματοδότες και σήματα της Τροχαίας, έχουν αναποδογυρίσει κάδοι απορριμμάτων, έχουν σπάσει στέγαστρα ,  κεραίες, τέντες και πέργκολες, ενώ ο αέρας  παραλίγο να θέσει εκτός πορείας οδηγούς αυτοκινήτων που κινούνταν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Επίσης εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων το Γυμνάσιο και το Δημοτικό Σχολείο Κουτσουρά έμειναν κλειστά σήμερα καθώς οι διευθυντές τους έκριναν ότι, κινδύνευε η ζωή των μαθητών λόγω των κεραμιδιών των οποίων ξεκολλούσε η δύναμη του αέρα από τη στέγη και τις πέργκολες  του σχολείου.