Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
3787818

On line

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 143 επισκέπτες και κανένα μέλος

Τιμές Δημοπρατηρίου Golden Farm

Αρχική

ΜΕ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΚΑΙΡΟ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Με ανοιξιάτικο καιρό πραγματοποιήθηκε η τελετή του Αγιασμού των υδάτων στην Ιεράπετρα.


Προηγήθηκε η θεία λειτουργία απο τους ιερείς του Ι.Ν. Αφέντη Χριστού στη γειτονιά των ψαράδων της Νύμφης του Νότιου κρητικού πελάγους και στη συνέχεια ο ιερός κλήρος και οι εκπρόσωποι των Αρχών της περιοχής,  με την παρουσία του δημάρχου Ιεράπετρας κ Θ. Καλαντζάκη,  επιβιβάστηκαν στο πλωτό Λ.Σ.138 του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας για να φτάσουν στο κέντρο  του λιμανιού προκειμένου να τελεστεί ο αγιασμός των υδάτων.
Ο καλός καιρός έδωσε την ευκαιρία σε 12 νεαρούς κολυμβητές να βουτήξουν στα παγωμένα νερά του μικρού λιμανιού για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.
Πιό γρήγορος στο ελεύθερο  και πιο τυχερός αναδείχτηκε για τέταρτη φορά  ο νεαρός Αλέξανδρος Σπηλιαρωτάκης, ο οποίος πέρυσι τα είχε ταταφέρει να πιάσει  τον Τίμιο Σταυρό  την ημέρα των Φώτων στην ανάλογη τελετή που είχε διοργανωθεί απο την ομογένεια στην Αυστραλία.
ˊΈίναι η τέταρτη χρονιά που τα καταφέρνω και  νιώθω ευλογημένος,  γιατί με αξιώνει ο Θεός φτάνω κολυμπώντας πρώτος τον Τίμιο Σταυρό. Πέρυσι είχα πιάσει τον Τίμιο Σταυρό στην Αυστραλία. Θεωρώ ότι αυτό μου δίνει δύναμη, υγεία, ευτυχία και καλή τύχη στη ζωή μουˊˊ, δήλωσε μεταξύ άλλων ο νεαρός Αλέξανδρος Σπηλιαρωτάκης, ο οποίος αμέσως μετά όπως ορίζει το έθιμο, πήρε την παρέα του και γύρισε με τον Τίμιο Σταυρό όλα τα κεντρικά σημεία της Ιεράπετρας, για να δώσει την ευκαιρία σε όλο τον κόσμο να προσκυνήσει το σύμβολο της Ορθοδοξίας και να πάρει Φώτιση.