Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
3385861

On line

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 113 επισκέπτες και κανένα μέλος

Τιμές Δημοπρατηρίου Golden Farm

Αρχική

Στον τόπο τους θα μένουν τα αδέλφια που σπουδάζουν

Καλά νέα για τις οικογένειες που σπουδάζουν παιδιά "βγήκαν" από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό. Όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, θα προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση για τα αδέλφια που σπουδάζουν στα πανεπιστήμια, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να παραμένουν στον τόπο διαμονής τους.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, «είναι απαράδεκτο μια οικογένεια να συντηρεί δύο και τρία σπίτια. Μια αριστερή κυβέρνηση με ευαισθησίες πρέπει να το λύσει αυτό. Θα νομοθετήσουμε άμεσα, ώστε καμία οικογένεια δε θα συντηρεί πάνω από ένα σπίτι, εκτός από αυτό που μένουν», διευκρινίζοντας ότι αυτό θα ισχύσει από το δεύτερο εξάμηνο, μετά το Φεβρουάριο.

Δε λέμε, πολύ καλή αυτή η κίνηση, που θα ανακουφίσει πολλές οικογένειες. Όμως θα ήταν ακόμα καλύτερα αν υπήρχε ένα συνολικότερο σχέδιο για όλους τους φοιτητές, που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο τους με πολλές θυσίες των ίδιων και των οικογενειών τους σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς, προσπαθώντας να κρατήσουν άσβεστο το όνειρο για ένα πτυχίο και εφόδια για το αύριο. Για να μην μιλήσουμε για τα όσα θα έπρεπε να έχουν γίνει για να αποκτήσει αξία το πτυχίο και να είναι ένα θεμελιώδες εργαλείο για αξιοποίηση στην εργασία, κάτι που θέλει πολλή κουβέντα.πηγη:neakriti.gr