Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
4031229

On line

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 95 επισκέπτες και κανένα μέλος

Τιμές Δημοπρατηρίου Golden Farm

Αρχική

Η ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα διοίκηση y μεγαλύτερης ομάδας παραγωγών κηπευτικών «Ανατολή» Ιεράπετρας, και   συνεχίζει την επιτυχημένη μέχρι σήμερα πορείας  της , στο χώρο της παραγωγής , τυποποίησης και εμπορίας κηπευτικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους  να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους.


Νέος πρόεδρος εξελέγη ο  45χρονος παραγωγός  Φώντας Δουλούμης, αντιπρόεδρος ο Μανόλης Καπαράκης, γραμματέας ο Γιώργος Καραλάκης, ταμίας ο Λευτέρης  Χατζηγιαννάκης, και μέλη οι Γιάννης Αγγελάκης,  Νίκος Ζερβαλάκης, και  Μαν. Σαμπροβαλάκης.

«Είμαστε νέοι άνθρωποι με πάθος και όρεξη για δουλειά και πιστεύω ότι  συνδυάζοντας την εμπειρία των μεγαλύτερων που συμμετέχουν στη νέα διοίκηση, είμαι σίγουρος ότι θα πάμε ακόμα καλύτερα γιατί έχουμε σχέδια και όνειρα να πάμε βήμα-βήμα λίγο πιο ψηλά το συνεταιρισμό μας, που αριθμεί σήμερα 180 μέλη», μας είπε ο νέος πρόεδρος της «Ανατολής» κ. Φώντας Δουλούμης.
Εκτός από την αλλαγή που έγινε στη διοίκηση, η «Ανατολή» με τη λήξη της θητείας του προηγούμενου γενικού διευθυντή, αναζητεί να προσλάβει στη θέση αυτή , ένα νέο επαγγελματία από τον τομέα του μάρκετινγκ, καθώς και ένα ακόμη άτομο στο λογιστήριο του.
«Στα σχέδια μας είναι από τη νέα σαιζόν ο  σωστός προγραμματισμός των καλλιεργειών και η παραγωγή προϊόντων που ζητούν οι αγορές, με στοχευμένες φυτεύσεις στον κατάλληλο χρόνο.
Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι οι αγρότες από το νέο φορολογικό και ασφαλιστικό που εφαρμόζεται πλέον , θεωρώ ότι είναι μονόδρομος η οργάνωση όλων των παραγωγών σε ομάδες, για να μπορούν να κάνουν βιώσιμες τις καλλιέργειες τους. Πιστεύω ότι όσοι μείνουν ανοργάνωτοι έξω από τις ομάδες και τους υγιείς Συνεταιρισμούς, δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των καιρών», προσθέτει ο κ Φώντας Δουλούμης.
Δράσεις όπως π.χ. η συμμετοχή στο πρόγραμμα Net Metering από το οποίο κατασκευάστηκε ένα τεράστιο φωτοβολταϊκό πάρκο στη στέγη του κτηρίου της «Ανατολής» , από το οποίο εξασφαλίζεται το 50% της ενέργειας που  χρειάζεται ο Συνεταιρισμός , δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν από μεμονωμένους αγρότες. Ούτε θα είχε εκμεταλλευτεί η «Ανατολή» τα Ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία χρηματοδοτούν τη διαφήμιση και τη συμμετοχή της Οργάνωσης Παραγωγών σε διεθνείς και άλλες εκθέσεις.
«Η Οργάνωση μας δεν έχει επισφάλειες,  καθώς έχει ασφαλίσει τις συναλλαγές της με τους πελάτες της, δεν χρωστάει δάνεια σε καμία Τράπεζα, έχει καταφέρει με χρηστή διαχείριση να έχει ένα καλό αποθεματικό με πληρωμένες τις μερίδες όλων των συνεταίρων και βλέπει μα αισιοδοξία το μέλλον , χωρίς να αγνοεί τα προβλήματα που υπάρχουν», συμπληρώνει ο νέος πρόεδρος της «Ανατολής» κ. Φώντας Δουλούμης.
                                        ΚΛΕΙΝΕΙ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ
Ο Συνεταιρισμός «Ανατολή» αποσκοπεί, με την ισότιμη συνεργασία και την αμοιβαία βοήθεια των συνεταίρων στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη και προαγωγή των μελών του μέσα σε μια σύγχρονη επιχείρηση.
Με όραμα την παροχή προϊόντων κορυφαίας ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας ο αγροτικός συνεταιρισμός Ανατολή βρίσκεται στις αγορές  από το 2000 προσφέροντας τις οργανωμένες υπηρεσίες του στα 180 και πλέον μέλη του, στους συνεργάτες του και στην τοπική κοινωνία βοηθώντας την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας και  στον εκσυγχρονισμό των μεθόδων καλλιέργειας και εμπορίας των κηπευτικών της Ιεράπετρας σε ολόκληρο τον κόσμο.
Έχει θέσει ως πρωταρχικό του στόχο την προμήθεια της Ελληνικής αλλά και της διεθνούς αγοράς με προϊόντα κορυφαίας ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας.
Η Οργάνωση Παραγωγών «Ανατολή» ιδρύθηκε στις 17 Δεκεμβρίου του 2000 από μία ομάδα αγροτών - παραγωγών κηπευτικών της περιοχής με σκοπό την ισότιμη συνεργασία και αμοιβαία βοήθεια των συνεταίρων μελών του στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη και προαγωγή τους, μέσω μιας δημοκρατικά διοικούμενης επιχείρησης.
Σήμερα ο αριθμός των μελών του που αποτελούν τον αγροτικό συνεταιρισμό ξεπερνά τους 180 παραγωγούς, με άριστη συνεργασία μεταξύ τους γεγονός που έχει οδηγήσει την «Ανατολή» να θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους συνεταιρισμούς του κλάδου στην Ελλάδα.