Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
3787819

On line

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 144 επισκέπτες και κανένα μέλος

Τιμές Δημοπρατηρίου Golden Farm

Αρχική

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ 38ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΑΛΙΕΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΠΗ ΣΗΤΕΙΑΣ

Από τις 900 το πρωί  της Δευτέρας χάθηκαν τα ίχνη  38χρονου ερασιτέχνη αλιέα με καταγωγή από τη Σκοπή Σητείας, ο οποίος ψάρευε ροφούς, στα Κουφονήσια του πρώην Δήμου Λεύκης, με τον κουμπάρο του κ Αντώνη Κοντολαιμάκη κάτοικο Χανδρά Σητείας.

 

Οι δύο έμπειροι ερασιτέχνες ψαράδες, πήγαιναν συχνά στο ψάρεμα με ψαροντούφεκο στη συστάδα των 5 μικρών νησιών που ονομάζονται Πρασονήσια από τους ντόπιους. 

Το Κουφονήσι είναι το μεγαλύτερο από τα 5 μικρά νησάκια  και απέχει 10 μίλια από το λιμάνι του Αθερινόλακκου. Τα άλλα 4 είναι, το Μακρουλό, το Στρογγυλό, ο  Τράχηλας και  τα Μάρμαρα, που απαρτίζουν μια έρημη συστάδα γης μες στο πέλαγος και πολλοί τα περιγράφουν με το κοινό όνομα Κουφονήσια η Πρασονήσια. Τα νησιά αυτά, μαζί με τη Γαύδο και τη Χρυσή, αποτελούν τα νοτιότερα τμήματα της  Ελληνικής γης,  και βέβαια τα νοτιότερα σύνορα της Ευρώπης.

Ο 38χρονος  πατέρας 2 παιδιών είχε φύγει νωρίς τα ξημερώματα από τη Σκοπή, και ειχε συναντήσει στα νότια παράλια του Δήμου Σητείας τον κουμπάρο του με τον οποίο είχαν προγραμματίσει να πάνε  για ψαροντούφεκο στα Κουφονήσια.

Κάποια στιγμή   ενώ  ψάρευαν για αρκετή ώρα  και είχαν απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλο, ο  κ Αντώνης Κοντολαιμάκης δεν μπορούσε να εντοπίσει τον κουμπάρο του και  άρχισε να τον αναζητεί, χωρίς επιτυχία  Στις 900 το πρωί ειδοποίησε τις αρχές, δηλώνοντας ότι ο 38χρονος κουμπάρος  του αγνοείται.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος με το πλωτό  σκάφος Λ.Σ. 138  του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας και καπετάνιο τον κ Γιώργο Πατεράκη , να φτάνει  ταχύτατα στο σημείο όπου είχε υποδείξει ο κουμπάρος του αγνοούμενου ξεκινώντας αμέσως τις έρευνες. Στην περιοχή έφτασε αργότερα και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετείχε στις έρευνες, καθώς και η Ομάδα Διάσωσης Κρήτης με επικεκεφαλής τον Κ. Δημήτρη Κουλουγουσίδη. Ζητήθηκε επιπλέον  η συνδρομή και αλιευτικών σκαφών,  που έπλεαν στην περιοχή για τον εντοπισμό του  38χρονου άνδρα.

 Μέχρι αργά το απόγευμα οι έρευνες δεν είχαν φέρει κανένα αποτέλεσμα και θα συνεχιστούν μέχρι να βρεθεί ο αγνοούμενος.