Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
4046112

On line

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 54 επισκέπτες και κανένα μέλος

Τιμές Δημοπρατηρίου Golden Farm

Αρχική

Πολύτεκνοι αγρότες: Τους δίνουν επίδομα τέκνων και τους φορολογούν από το πρώτο ευρώ

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι μικροί γεωργοί και κτηνοτρόφοι που εισπράττουν επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων, τα οποία χορηγεί ο ΟΓΑ, λόγω της αύξησης της φορολογίας τους. Όπως καταγγέλλει στον ΑγροΤύπο ο πολύτεκνος αγρότης και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας κ. Νικόλαος Δημητριάδης, «μας δίνουν τα επιδόματα τέκνων από τον ΟΓΑ αλλά την ίδια στιγμή μας «τιμωρούν» γιατί μας φορολογούν από το πρώτο ευρώ, επειδή υπάρχει πιθανότητα να χάσουμε την ιδιότητα του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη. Δηλαδή από την μια τσέπη μπαίνει το χρήμα και από την άλλη βγαίνει».

 

Και προσθέτει: «Για να έχει κάποιος την ιδιότητα του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη θα πρέπει πάνω από το 50% του εισοδήματός σου να προέρχεται από αγροτικές εργασίες.

Υπάρχει μια μεγάλη αδικία στο νόμο που αναφέρει ότι τα επιδόματα που εισπράττουμε πρέπει να υπολογίζονται στο ετήσιο εισόδημα, με βάση το οποίο αποκτάμε την ιδιότητα του κατά επάγγελμα αγρότη.

Είμαι πολύτεκνος και βρίσκομαι σε μια ροδακινοπαραγωγική περιοχή. Φέτος είχαμε πολύ άσχημη χρονιά με τα ροδάκινα, με αποτέλεσμα τα εισοδήματά μας να μειωθούν.

Αυτό μπορεί να συμβεί σε κάθε προϊόν που μπορεί να έχει μια άσχημη χρονιά. Αλλά και σε κάποιον κτηνοτρόφο που θα χάσει τα ζώα του και θα μειωθεί το εισόδημά του.

Δηλαδή μόλις για λίγα ευρώ τα επιδόματα (με 4 παιδιά φτάνουν περίπου στα 3.300 ευρώ ετησίως) να ξεπεράσουν το εισόδημα από τις αγροτικές εργασίες.

Αν συμβεί αυτό τότε αυτομάτως χάνουμε την ιδιότητα του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η φορολογία.

Γίνεται μια προσπάθεια να υπάρξει μια συνάντηση με την ηγεσία του ΥπΑΑΤ και του Υπουργείου Οικονομίας όπου θα καταθέσουμε το πρόβλημα και θα ζητήσουμε να υπάρξει λύση».