Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
4032863

On line

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 98 επισκέπτες και κανένα μέλος

Τιμές Δημοπρατηρίου Golden Farm

Αρχική

ΓIA 17η ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια,  ο Τοπικός Ερυθρός Σταυρός της Ιεράπετρας, εκστρατεύει με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, εναντίον της άδικης απώλειας ζωής από τον καρκίνο του μαστού, διανύοντας ήδη τον 17ο  κύκλο των εξορμήσεων ενημέρωσης, αλλά και εξέτασης του γυναικείου πληθυσμού, στα χωριά και την πόλη της Ιεράπετρας.
Κάθε χρόνο, με μεθοδικότητα και συλλογή στοιχείων, ο τομέας νοσηλευτικής,

με επικεφαλής τον πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος, ιατρό κ. Ανδρέα Μαμαντόπουλο, επισκέπτονται με οργανωμένα κλιμάκια, όλα ανεξαιρέτως τα διαμερίσματα του ευρύτερου Δήμου Ιεράπετρας, για να εξετάσουν τις γυναίκες, να διδάξουν την αυτοεξέταση, και να τονίσουν τη μεγάλη σημασία της ετήσιας μαστογραφίας, σε όλο τον γυναικείο πληθυσμό της περιοχής.
Ταυτόχρονα προγραμματίζεται η ψηφιακή μαστογραφία, που την προσφέρει με ειδική, πολύ χαμηλή τιμή, επί χρόνια συνεργαζόμενο ακτινολογικό εργαστήριο.
«Τα αποτελέσματα  αυτών των εξορμήσεων που κάνουμε , είναι  σήμερα σχετικά ενθαρρυντικά, με δεδομένο ότι , όταν άρχισε η εκστρατεία αυτή, διαπιστώνονταν ψηλαφητοί και παραμελημένοι καρκίνοι. Με εξαίρεση το  2016,  όπου παρατηρήθηκε μια σχετική αύξηση τέτοιων περιστατικών,  η φετινή  μας εκστρατεία, με εξαίρεση μία μόνο περίπτωση,  φαίνεται  να αφορά μόνο αρχόμενες νεοπλασίες, που διαπιστώνονται μαστογραφικά, στο αρχικό τους στάδιο», μας λέει ο κ Ανδρέας Μαμαντόπουλος.
«Αυτό αποτελεί και τον επιθυμητό μας  στόχο, αφού ο καρκίνος του μαστού, είναι η πιο συχνή νεοπλασία στον γυναικείο πληθυσμό. Με δεδομένο ότι,  χρειάζονται αρκετά χρόνια για να γίνει απειλητικός για τη ζωή της γυναίκας,  η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού,  μας δίνει κάθε ευκαιρία για να τον θεραπεύσουμε. Για την ομάδα του Ερυθρού Σταυρού, η έκθεση σε κίνδυνο της ζωής μιας γυναίκας από τον καρκίνο του μαστού, ισοδυναμεί με επικίνδυνη αμέλεια», προσθέτει ο πρόεδρος του Π.Τ. Ιεράπετρας του Ε.Ε.Σ. κ Ανδρέας Μαμαντόπουλος.
Η άγνοια και η αδιαφορία του γυναικείου πληθυσμού από την παραγωγική ηλικία των 14 χρόνων μέχρι και την τρίτη ηλικία,  δεν δικαιολογείται στην Ιεράπετρα μετά από 20 χρόνια προσπάθειας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Μένει μόνο η αμέλεια.
«Ορισμένα χωριά της Ιεράπετρας, όπως είναι οι Μάλλες και η Μακρυλιά, χαρακτηρίζονται πρωταθλητές στη συνέπεια  και ευαισθητοποίηση των γυναικών στον ετήσιο μαστογραφικό έλεγχο, ενώ παραμένει  ακόμα πολύ πίσω η πόλη της Ιεράπετρας, παρά την βελτίωση στη  συνέπεια των γυναικών  που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια», συμπληρώνει ο κ. Μαμαντόπουλος.
Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στην αίθουσα  «Μελίνα Μερκούρη» θα γίνει η  κεντρική εκδήλωση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού,  με ομιλητές,  τον κ. Ανδρέα  Μαμαντόπουλο, ο οποίος   θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που εξέφρασαν οι γυναίκες κατά την φετινή  εκστρατεία πρόληψης, τον αναπληρωτή καθηγητή της κλινικής χειρουργικής ογκολογίας του ΠΑΓΝΗ κ. Eelgo de Bree ,ο οποίος θα αναφερθεί στις θεραπευτικές προσεγγίσεις και την ιατρό ακτινολόγο της κινητής μονάδας μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Σοφία Σταγγουράκη,  η οποία θα αναλύσει ,  τη μεγάλη σημασία του μαστογραφικού ελέγχου.
«Ο καρκίνος του μαστού, είναι ο πιο ύπουλος κακοποιός. Τρυπώνει απρόσκλητος και απροειδοποίητα  στα σπίτια μας, και προσπαθεί να σκοτώσει, ότι πιο αγαπημένο και πολύτιμο έχουμε.
Εμείς,  20 σχεδόν χρόνια τώρα,  προσπαθούμε να του κλείσουμε τις πόρτες. Ξεκινήσαμε  ξανά τη νέα μας εκστρατεία στις 2 Οκτωβρίου και συνεχίζουμε. Κατά την  πρώτη μέρα της  εκστρατείας κλινικής εξέτασης, μαθημάτων αυτοεξέτασης,  και σύστασης μαστογραφικού ελέγχου,  αρχίσαμε  από την πόλη της Ιεράπετρας, στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού, και συνεχίσαμε τις εξορμήσεις μας,  σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Για την επιτυχία της προσπάθειας αυτής, είχαμε  τη  σημαντική βοήθεια όλων των εθελοντών μας και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης», κατέληξε ο κ Ανδρέας Μαμαντόπουλος, εκφράζοντας την ικανοποίηση του , για το γεγονός ότι, τα ευρήματα της φετινής εκστρατείας, κατά του καρκίνου του μαστού στο γυναικείο πληθυσμό του Δήμου Ιεράπετρας, παρουσιάζουν μια σαφή και διακριτή μείωση, σε σχέση με τα ευρήματα παλαιότερων χρόνων.