Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
4046143

On line

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 78 επισκέπτες και κανένα μέλος

Τιμές Δημοπρατηρίου Golden Farm

Αρχική

ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Τέσσερις μεγάλοι Τούρκοι παραγωγοί κηπευτικών,  έλαβαν άδεια για την προμήθεια ντομάτας στη Ρωσία, ύψους 50.000 τόνων, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας και στέλεχος της Ρωσοτουρκικής διακυβερνητικής επιτροπής, προσθέτοντας ότι προετοιμάζονται αντίστοιχες ρυθμιστικές αλλαγές  ώστε οι πρώτες ντομάτες να παραδοθούν στη Ρωσία από την 1η Δεκεμβρίου του 2017.

"Έχει παρθεί μια πρώτη απόφαση για την προετοιμασία ρυθμιστικών αλλαγών, έτσι ώστε,  τέσσερις επιχειρήσεις να μπορέσουν να προμηθεύσουν την αγορά της Ρωσίας ,   με 50.000 τόνους ντομάτας από την 1η Δεκεμβρίου. Πριν από αυτό είναι απαραίτητο να γίνουν κανονιστικές αλλαγές, οι οποίες τώρα επικυρώνονται, "  πρόσθεσε.
Η Μόσχα απαγόρευσε τις εισαγωγές λαχανικών και φρούτων από την Τουρκία λόγω φυτοϋγειονομικών παραμέτρων απο  την 1η Ιανουαρίου του  2016 αμέσως μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού βομβαρδιστικού αεροπλάνου  Su-24 στον εναέριο χώρο της Συρίας τον Νοέμβριο του 2015. Από τότε μέχρι και σήμερα  η Ρωσία είχε εφαρμόσει τους  σκληρούς περιορισμούς , απαγορεύοντας τις παραδόσεις αγροτικών προϊόντων από την Τουρκία, στη Ρωσική αγορά, όπου μέχρι την 1η Δεκενβρίου οι εισαγωγές ντομάτας θα  εξακολουθούν να απαγορεύονται.
Κατά την περίοδο του εμπάργκο των Ρώσων στα Τουρκικά κηπευτικά και κυρίως στη ντομάτα, οι Τούρκοι είχαν στραφεί προς την Ευρωπαϊκή αγορά , όπου είχαν πιεστεί σημαντικά προς τα κάτω λόγω υπερπροσφοράς οι τιμές στις  ντομάτες των αγροτικών χωρών του Νότου. Απο την 1η του  Δεκέμβρη, αναμένεται σταδιακή εκτόνωση της πίεσης στις τιμές,  και μερική ομαλοποίηση της κατάστασης στις Ευρωπαϊκές  αγορές.