Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
3916171

On line

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 68 επισκέπτες και κανένα μέλος

Τιμές Δημοπρατηρίου Golden Farm

Αρχική

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Η επιτροπή αγώνα αγροτών Ιεράπετρας χαιρετίζει τις μαζικές μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα. Σε αυτές τις συγκεντρώσεις συμμετείχαν ενεργά αγροτικοί σύλλογοι και ομοσπονδοίες αγροτικών σύλλογων από όλη τη χώρα συμβάλλοντας στην επιτυχία των συγκεντρώσεων. Η νέα αντιλαϊκή επίθεση που έχει εξαπολύσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τις ευλογίες της ΕΕ, του ΔΝΤ, του ντόπιου και πολυεθνικού κεφαλαίου δεν αφήνει κανέναν απ’έξω.

Η φτωχή μικρομεσαία αγροτιά είναι στο στόχαστρο, αφού η μείωση του κουτσερεμένου αφορολογητου που με τις πολύμηνες συγκεντρώσεις στα μπλόκα αποκτήσαμε είναι μέσα στη νέα συμφωνία-4ο μνηνόνιο. Το χαράτσι των 650 ευρώ σε όλη την αγροτιά, η νέα επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση, οι περικοπές στις αγροτικές συντάξεις  είναι σε συνδυασμό με τα «αντιμέτρα» που φοροαπαλάσσουν το μεγάλο κεφάλαιο και ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του. Ανάμεσα τους και οι μεγαλέμποροι-μεσάζοντες που βγαίνουν ενισχυμένοι από αυτή την συμφωνία ενώ τον τελευταίο μήνα με τις αθρώες εισαγωγές τους σε κηπευτικά αγροτικά προϊόντα μας έχουν χαντακώσει στη φτώχεια και στο ξεκλήρισμα.
Εμείς η επιτροπή αγώνα αγροτών Ιεράπετρας ενώνουμε την φωνή μας με τους εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, τους αυτοπασχολούμενους της πόλης και στοχεύουμε μαζί στον κοινό μας αντίπαλο που είναι το μαύρο μέτωπο της κυβέρνησης, της ΕΕ και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Στεκόμαστε απέναντι τους και καταδικάζουμε την προσπάθεια δημιουργίας ενός μόνιμου απεργοσπαστικού μηχανισμού, από τους μεγαλοαγρότες της Κρήτης, την περιφέρεια και τις τοπικές δημοτικές αρχές, ως μέσο πίεσης απέναντι στην μαχόμενη εργατιά. Από κοντά τους σιγοντάρουν μεγαλέμποροι –εισαγωγείς αγροτικών προϊόντων και από την πόλη μας που εξαιτίας τους γεμίζουν τα ράφια με εισαγώμενα αγροτικά προϊόντα ενώ τα δικά μας προϊόντα τα παίρνουν σε εξευτελιστικές τιμές καταδικαζόντας μας στην φτώχεια.
Καλούμε όλους του συναδέλφους αγρότες και συναδέλφισσες αγρότισσες να μην ανταποκριθούν στο ύπουλο κάλεσμα τους, αποπροσανατολίζοντας την φτωχή μικρομεσαία αγροτιά της περιοχής μας από το να συνειδητοποιήσει ποιος βρίσκεται απέναντι μας. Τώρα είναι πιο σημαντική από ποτέ η κοινή δράση αγροτών, εργατών και αυτοπασχολούμενων απέναντι σε αυτούς που μας ξεκληρίζουν και τσακίζουν τη ζωή μας. Σας καλούμε να τους τσακίσουμε εμείς πριν να είναι πολύ αργά.
17 Μαϊου 2017


Επιτροπή Αγώνα Εργατών Ιεράπετρας