Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
4038063

On line

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 122 επισκέπτες και ένα μέλος

  • manos

Τιμές Δημοπρατηρίου Golden Farm

Αρχική

ΑΛΛΟΔΑΠΕΣ ΚΑΛΩΠΙΖΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΤΟ ΜΥΡΤΟ

Βρέθηκαν πριν από πολλά χρόνια να κάνουν τουρισμό στο Μύρτο της Ιεράπετρας, τον γνώρισαν καλά , τον ερωτεύτηκαν και αποφάσισαν να μείνουν εκεί με τις οικογένειες τους ,για ολόκληρη τη ζωή τους.

 

Τους αρέσει όμως ο  παραδοσιακός Μύρτος να είναι πράσινος, να είναι καθαρός και να αποτελεί τη βιτρίνα της Ιεράπετρας, για όσους έρχονται από την πλευρά της Βιάννου.

Επειδή τα παρτέρια στη Δυτική είσοδο του χωριού, δεν τα είχε περιποιηθεί εφέτος  κανείς, αποφάσισαν να αναλάβουν δράση.

Είναι η Σίλβια  από την Ελβετία και η Άντζελα από την Αυστρία.

«Ήρθαμε σήμερα το πρωί με τα παιδιά μας και με φίλους εθελοντές να κουρέψουμε με θαμνοκοπτικό τα μεγάλα χόρτα που υπήρχαν στο παρτέρι μπροστά στο μνημείο του χωριού, πήραμε τα σκαλιδάκια μας, σκάψαμε όσο μπορούσαμε και ξεκινήσαμε αμέσως να φυτεύουμε λουλούδια που φέραμε από τον κήπο μας , καθώς θεωρούμε ότι ή είσοδος του χωριού που μένουμε και αγαπάμε, είναι η προέκταση της  αυλής του σπιτιού μας. Κάναμε την αρχή και από τώρα και μετά θα φυτεύουμε κάθε εβδομάδα ότι λουλούδια βρίσκουμε», μας είπε η Σίλβια από τη Βασιλεία της Ελβετίας.

«Αγαπάμε το Μύρτο και θέλουμε να είναι το στολίδι της Ιεράπετρας. Δεν μπορούσαμε να περιμένουμε άλλο τα συνεργεία του Δήμου να έρθουν να καθαρίσουν και αποφασίσαμε να δράσουμε . Να το κάνουμε εμείς με τους εθελοντές του χωριού. Ξεκινήσαμε κόβοντας τα αγριόχορτα και συνεχίζουμε σκάβοντας και φυτεύοντας λουλούδια που δεν θέλουν πολύ νερό. Δίνουμε πάντα το παρόν σε οτιδήποτε χρειάζεται ο τόπος που επιλέξαμε να ζήσουμε με τις οικογένειες μας. Τώρα δε, που η Ελλάδα αντιμετωπίζει το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης , συνδράμουμε σε ότι χρειάζεται στο Μύρτο, γιατί ξέρουμε ότι το προσωπικό του Δήμου δεν επαρκεί», πρόσθεσε η κ Άντζελα από την Αυστρία.

«Είναι δυο κυρίες που έχουν επιλέξει να ζήσουν με τις οικογένειες τους στο χωριό μας , οι οποίες  βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή της προσφοράς για το κοινό καλό του Μύρτου .

Τα παρτέρια που αποφάσισαν να περιποιηθούν, να σκάψουν και να φυτέψουν, είναι στη δυτική είσοδο  του χωριού από το Δήμο Βιάννου . Θεωρώ ότι στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου , θα έχουμε καταφέρει με πάρα πολύ δουλειά , να είμαστε πανέτοιμοι να δεχτούμε και αυτό το καλοκαίρι τους χιλιάδες των επισκεπτών που επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους στον τόπο μας», κατέληξε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας του Μύρτου κ Αλέκος Παντελάκης.