Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
3918756

On line

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 86 επισκέπτες και κανένα μέλος

Τιμές Δημοπρατηρίου Golden Farm

Αρχική

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Σήμερα  Τρίτη  28 Απριλίου θα συζητηθεί  σε κατεπείγουσα συνεδρίαση, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, στο ισόγειο του κτιρίου «Μελίνα Μερκούρη», επί της οδού Δημοκρατίας,  το θέμα της λήψης απόφασης σε σχέση με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης, που αφορά στη μεταφορά των ταμειακών  διαθεσίμων του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδας.

 

Ο  δήμαρχος  Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μανόλης Φραγκούλης, σε δημόσιες τοποθετήσεις τους , έχουν υποστηρίξει την απόφαση της Κυβέρνησης, με την προϋπόθεση να είναι πραγματικά διαθέσιμα τα χρήματα που θα μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδας, την στιγμή που ο Δήμος θα τα έχει ανάγκη, για να καλύψει τις υποχρεώσεις του.

 Στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, θα συζητηθεί και το θέμα της   συμμετοχής του Δήμου στην Έκθεση «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση»

Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα, λόγω της κρισιμότητας του  θέματος που αφορά στην ταμειακή ρευστότητα του Δήμου , καθώς και στην εκπνοή της προθεσμίας που αφορά στην απόφαση για συμμετοχή στην Έκθεση «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση».

Εποικοδομητικές Δραστηριότητες Ψυχαγωγίας και Πληροφόρησης στο ΚΑΠΗ του Δήμου Ιεράπετρας 

Αρκετές εποικοδομητικές δραστηριότητες ψυχαγωγίας και πληροφόρησης πραγματοποιούνται καθημερινά στο ΚΑΠΗ του Δήμου Ιεράπετρας, δίνοντας την ευκαιρία στα μέλη του να περνούν ευχάριστα τον χρόνο τους και να ενημερώνονται για σημαντικά θέματα που αφορούν την καθημερινότητά τους. 

Μαθήματα πρώτων βοηθειών, πρακτικές συμβουλές υγιεινής διατροφής, τμήματα γυμναστικής, μαθήματα χορωδίας και θεάτρου είναι μερικά από αυτά που μπορούν να παρακολουθήσουν τα μέλη του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Ιεράπετρας

Αναλυτικότερα, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη 13:30 έως και 15:30 το μεσημέρι παραδίδονται σε συνεργασία με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ιεράπετρας μαθήματα Πρώτων Βοηθειών από την κα. Μαρία Κουμούτσου. Επίσης, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 10:00  με 12:00 το μεσημέρισε συνεργασία με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης πραγματοποιούνται ενημερωτικές ομιλίες με τη διαιτολόγο Ειρήνη Ορφανού με θέμα Πρακτικές Συμβουλές Υγιεινής Διατροφής, κάθε Τρίτη και Πέμπτη 10:00 έως 11:00 το πρωίγυμναστική στο ανοικτό γυμναστήριο της πόλης, ενώ κάθε Δευτέρα 13:00 με 14:00 το μεσημέρι παραδίδονται μαθήματα χορωδίας από την  κα. Λένα Φραγκούλη, η οποία εθελοντικά υποστηρίζει τη χορωδία του ΚΑΠΗ. 

Επίσης, στο πλαίσιο της παροχής δημιουργικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων κάθε Σάββατο 11:00με 13:00 το μεσημέρι παραδίδονται μαθήματα θεάτρου από την κα. Λένα Φραγκούλη, προσφέροντας στα μέλη του ΚΑΠΗ τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη θεατρική ομάδα και στα δρώμενα που αυτή ετοιμάζει. Ενώ παράλληλαγια εξυπηρέτηση των μελών κάθε Τετάρτη επισκέπτεται το χώρο του ΚΑΠΗ Γιατρός, παρέχοντας τη δυνατότητα τόσο για συνταγογράφηση φαρμάκων όσο για ενημέρωση των μελών του για ιατρικά θέματα που τους απασχολούν. 

Όπως δήλωσε η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, κα. Χρύσα Χατζημαρκάκη «Το ΚΑΠΗ αποτελεί μια σημαντική δομή της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α που υποστηρίζει και ενδυναμώνει άτομα της τρίτης ηλικίας, παρέχοντάς τους ευκαιρίες κοινωνικής ένταξης και δυνατότητες παραγωγικής ενασχόλησης. Η προσπάθειά μας είναι σαφώς να το υποστηρίξουμε και να το εξελίξουμε. Την περίοδο αυτή, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, προσλάβαμε τη νέα Κοινωνική Λειτουργό που θα στελεχώσει το ΚΑΠΗ, ενώ σχεδιάζουμε και μικρές παρεμβάσεις για την βελτίωση και την ανακαίνιση του χώρου, προκειμένου να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες και να επιλύσουμε προβλήματα που μέχρι σήμερα υπάρχουν».