Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
3918763

On line

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 86 επισκέπτες και κανένα μέλος

Τιμές Δημοπρατηρίου Golden Farm

Αρχική

Συνάντηση της Επιτροπής Συλλόγων και Φορέων για την βόσκηση

Στην πρόσφατη συνάντηση της Επιτροπής Συλλόγων και Φορέων για την βόσκηση εγινε απολογισμός των μέχρι τώρα κινήσεων της Επιτροπής και εκτιμήθηκε ότι παρά τις μέχρι τώρα παρεμβάσεις η ανταπόκριση των υπηρεσιών στο πρόβλημα της παράνομης βόσκησης είναι χρονοβόρα και υποτυπώδης. Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκαν μια σειρά παρεμβάσεις που είναι:

 

•Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με απαρχή την καταστροφή παράνομης περίφραξης σε ιδιωτική περιουσία στο δημοτικό διαμέρισμα του Κατω Χωριού. Η ενέργεια αυτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαιου με προσυγκέντρωση στην πλατεία του Κάτω Χωριού στις 10:30 πμ. Καλούνται οι κάτοικοι, οι Σύλλογοι και οι Φορείς να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους.

•Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν καταστροφές παράνομων περιφράξεων σε δημόσιους χώρους και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα.

•Την οργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Δασών Λασιθίου στο Αγιο Νικόλαο σε ημερομηνία που θα καθορισθεί.

•Την ενημέρωση των τοπικών συμβουλίων ότι για κάθε μετακίνηση κτηνοτρόφου και την εκδοση αδείας απαιτείται  η σύμφωνη γνώμη και έγκριση της κοινότητας μετα την απαραίτητη προσκόμιση των ενοικιαστηρίων που διαθέτει.

•Τον ορισμό συνάντησης με την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη.

•Την άμεση ενημέρωση του αρμόδιου επίτροπου της ΕΕ για την επικρατούσα κατάσταση με την υπερβόσκηση στην περιοχή μας.

•Την σύγκληση της ανοικτής ολομέλειας των Συλλόγων και Φορέων σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί κατόπιν συνεννόησης.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Επιτροπή Συλλόγων και Φορέων για την παράνομη βόσκηση σας προσκαλεί την Κυριακή 3 Μαίου σε συγκέντρωση καταστροφής παράνομης περίφραξης σε κοντινή ιδιωτική περιουσία. Θα γίνει προσυγκέντρωση στις 10:30 στην πλατεία του Κάτω Χωριού στα γραφεία του Προοδευτικού Συλλόγου.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα προγραμματισθούν καταστροφές παράνομων περιφράξεων σε δημόσιες εκτάσεις (δάση, αγροτικοί δρόμοι) και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα.

Καλούμε τους κατοίκους να συμμετάσχουν. Η γή μας πρέπει να είναι ελεύθερη και προσβάσιμη και μονο η συλλογική δράση μπορεί να φέρει αποτέλεσμα..