Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
3916142

On line

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 63 επισκέπτες και κανένα μέλος

Τιμές Δημοπρατηρίου Golden Farm

Αρχική

Εσπερίδα με θέμα «Μιλώντας στους εφήβους για το σεξ»

Με γνώμονα την ανάγκη για ενημέρωση των νέων αλλά και των μεγαλυτέρων σε θέματα που αφορούν το γεννητικό σύστημα, τις λειτουργίες του και τις κοινωνικές και ψυχικές επιπτώσεις που προέρχονται από την λάθος στάση στις σχέσεις των δύο φύλων, ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Α. Κατσαγκόλης,

οι Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας& Β/θμιας του Δήμου Ιεράπετρας σε συνεργασία με την Ομάδα Προαγωγής Υγείας, που τελεί υπό την εποπτεία του Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Κέντρο Ημέρας Ιεράπετραςκαι η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Ιεράπετρας οργανώνουν εσπερίδα με θέμα: «Μιλώντας στους εφήβους για το σεξ»  την Δευτέρα 27/04/2015 και ώρα 19:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν  η εσπερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο της ανάγκης που υπάρχει για να βοηθηθούν οι έφηβοι, ώστε να αναπτύξουν μια υγιή σεξουαλική συμπεριφορά με συνειδητοποίηση του μέτρου και του φυσιολογικού.

Η ανάγκη να είναι ειδικά προετοιμασμένοι οι έφηβοι με πλήρη διαφάνεια της σεξουαλικότητας, με κριτική στάση στις επιρροές που δέχονται (παραφυλικές συμπεριφορές, παραπληροφόρηση, ανταγωνιστικότητα στις σχέσεις των φύλων, κλπ), καθώς επίσης και η ανάγκη για  πλήρη ενημέρωση για τα θέματα που σχετίζονται με ανεπιθύμητες καταστάσεις (αθέλητη εγκυμοσύνη, σεξουαλική βία, σεξουαλικός μεταδιδόμενα νοσήματα – AIDS, κλπ) καθιστούν τόσο την οικογένεια όσο και το σχολείο βασικούς παράγοντες που έχουν καθοριστικό ρόλο για τη δημιουργία μιας υγιούς σεξουαλικής συμπεριφοράς των εφήβων.

Στο πλαίσιοαυτό η εν λόγω εσπερίδα είναι μια σημαντική προσπάθεια ενημέρωσης την οποία καλούμαστε όλοι να παρακολουθήσουμετην Δευτέρα 27/04/2015 και ώρα 19:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας. 

 

Όλα έτοιμα για το let’sdoitGreece την Κυριακή 26 Απριλίου   στο Δήμο Ιεράπετρας 

Με αρκετές συμμετοχές Τοπικών Κοινοτήτων, Πολιτιστικών και άλλων συλλόγων αλλά και πολιτών θα διεξαχθεί η δράση εθελοντικής καθαριότητας Let’sdoitGreece   για πρώτη φορά στο Δήμο Ιεράπετρας την Κυριακή 26 Απριλίου. 

Με  διάθεση προσφοράς εκατοντάδες  εθελοντές θα κινητοποιηθούν τόσο στο δήμο Ιεράπετρας όσο και σε άλλα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου, μεταφέροντας το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος και αναδεικνύοντας την αξία του εθελοντισμού. 

Στο δήμο Ιεράπετρας με πολλή χαρά και διάθεση προσφοράς συμμετέχουν και υποστηρίζουν τις δράσεις του Let’sdoitοι Τοπικές Κοινότητες: Αγίου Ιωάννη, Αγίου Στεφάνου, Καβουσίου, Καλαμαύκας, Μακρυλιάς, Μεσελέρων, Μαλών, Μύρτους, Παχειάς  Άμμου, Γδοχίων, Ορεινού, Σταυροχωρίου, Σχινοκαψάλων, Χριστού.  Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Μακρυλιάς, Καλογέρων, Ανατολής, Καβουσίου, Σταυρού, Σελάκανου, ΓραΛυγιάς, Μεταξοχωρίου, Πάνω Χωρίου, Ο Σύλλογος Ανάπτυξης Αγίου Ιωάννη και ο Σύλλογος Γυναικών Παχειάς Άμμου. Οι Πρόσκοποι, οι Οδηγοί, η ομάδα v2, η Δημοτική Επιτροπή Τουρισμού, ο Νέος Πολιτιστικός Σύλλογος Ιεράπετρας, ο σύλλογος «Η Κρήτη δίνει ζωή», Ομάδα από τους εργαζομένους του δήμου και βέβαια όσοι πολίτες το επιθυμούν 

Τα σημεία στα οποία θα γίνουν παρεμβάσεις έχουν επιλεγεί από τους συμμετέχοντες εθελοντές, ενώ μέσω του χάρτη, ο οποίος θα αναρτηθεί άμεσα στη σελίδα του δήμου στο διαδίκτυο εικονίζονται τα σημεία της δράσης Let’sdoit για το δήμο Ιεράπετρας και όποιοι μεμονωμένοι πολίτες ή και σύλλογοι επιθυμούν να συμμετάσχουν και δεν έχουν εκδηλώσει μέχρι σήμερα το ενδιαφέρον τους μπορούν να επιλέξουν ένα από αυτά και να ενταχθούν στις αντίστοιχες ομάδες. 

 

Το όλο εγχείρημα στηρίζεται αμιγώς στην εθελοντική συνεργασία και βέβαια αρωγός στην όλη προσπάθεια είναι ο Δήμος Ιεράπετρας και η Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου, η οποία, όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος, κ. Αργύρης Πανταζής θα παραμείνει ανοικτή την Κυριακή 26 Απριλίου, ημερά υλοποίησης της δράσης, από τις 10:30 π.μ έως και τις 12:00το μεσημέρι (τηλ. 2842090003) προκειμένου να διανείμει στους συμμετέχοντες σακούλες απορριμμάτων, γάντια και βέβαια ό,τι άλλο χρειαστεί. 

Για την ομαλή διεξαγωγή των δράσεων απαιτείται από όλους τους συμμετέχοντες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να φροντίσουν για την προσωπική τους ασφάλεια, καθώς και την ασφάλεια των ομάδων τους. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα τηλέφωνα 2842090008 και 2842340312.